Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

Aidolla suomalaisella jäsenkorjausmenetelmällä saadaan erittäin hyviä tuloksia tuki- ja liikuntaelinvaivoissa, se on asiakkaalle miellyttävä ja turvallinen hoitomuoto. Sitä voidaan käyttää ylläpitämään hyvää terveyttä, elvyttää nivelten ja lihasten toimintaa.  Hoidon jälkeen voi ilmetä hieronnasta tuttua jälkisärkyä 2-3 päivää, nivelten liikeratojen palautumisesta johtuvaa kudosten jälkisärkyä voi esiintyä.  Aineenvaihdunta ja nesteen poistuminen voi nopeutua. Tietysti uni voi maistua paremmin, joskus virkeystaso kasvaa kipujen poistumisen myötä.   

 Aito suomalainen jäsenkorjaus on alkuperäinen parantajien käyttämä ja tehokas hoitomenetelmä tules vaivoissa.

 

Määritelmä:

Suomalainen jäsenkorjaus on selän,nivelten, lihas-sekä jännevaivojen mobilisaatiohoitomenetelmä. Menetelmällä vapautetaan nivelet liikerataestoisuuksista, korjataan nivelten virheasentoja jolloin lihakset, hermosto sekä verenkierto voivat toimia tasapainoisesti eikä kivulle ole syytä.

Suomalainen jäsenkorjaus sisältää otteiltaan hieronnan, venytykset ja nivelten liikehoidon ikivanhat tekniikat. Se sisältää näiltä osin myös kehittyneimmät jäsenkorjaustavat ja on siten kehittyneempi versio vanhasta suomalaisesta selän ja nivelten hoitotavasta. Hoitomenetelmänä se on nopeampi ja sovellettu nykyajan kiireisen ihmisen tarpeisiin ottaen huomioon lääketieteelliset näkemykset, tutkimukset, asiakkaan ohjauksen ja yhteistyön muun terveydenhuollon kanssa. Vaalien vanhoja parannustapoja, anatomisen käytännön tiedon ja taidon sekä tautiopin mukaisesti.

Hoitosäännöt:

 

Selkäasema on jäsenkorjauksen edelläkävijä monella tapaa. Kunnollinen opetus näkyy jäsenkorjaajien ammattitaidossa ja menetelmän kehittyneisyydessä. Vuonna 2014 tein jäsenkorjauksen ensimmäiset hoitosäännöt, ne ovat alla luettavissa. ( Hoitosäännöt ovat tekijäoikeudella suojattu. Osittainenkin kopioiminen ilman lupaa kielletty. Tekijänoikeudet Jari Sipilä 2014).   

 

Aidon suomalaisen jäsenkorjauksen hoitosäännöt:

 

Aito suomalaisen jäsenkorjaus on lempeä  ja turvallinen sekä tehokas hoitotapa, sitä on käytetty tässä muodossa vuosikymmenet ja hoidettu tuhansia ihmisiä. Yhä kasvavassa suomalaisten jäsenkorjaajien joukossa on yhä enemmän myös terveydenhuollon ammattilaisia ja koulun käyneiden jäsenkorjaajien suosio kasvussa. Suoritettujen hoitojen määrän ja vaativuuden kasvaessa sekä uusien ammattien ja uusien sairauksien vuoksi koulu seuraa menetelmän sopivuutta näihin. Menetelmällä ei tiedetä koskaan aiheutetun vahinkoa kenellekään.  

 

Säännöt, sallitut otteet:

 

1. Kaikki Selkäaseman koulutuksessa opetetut turvalliset ja täsmälliset nivelten liikeratoja korjaavat hoito-otteet.

 

2. Alkuperäiset, pitkään parantajien käytössä olleet ja toimivat parannustavat.

 

 3. Kaikki koulutetun hierojan käyttämät otteet, venytykset.

 

4. Liikehoidot, nivelten luonnollisia liikeratoja noudattavat mobilisaatiot.

 

5. Tarvittavat testit.

 

 -------------------------------------------------------------------------------------------

 

Säännöt, ei-sallitut otteet:

 

1. Niskaa ei saa vääntää nopeasti eri suuntiin.

 

2. Mitään selän aluetta ei saa painella rajusti, tai äkillisesti.

 

 3. Jalan tai käden riuhtaisut ovat kiellettyjä.

 

4. Kaikki nivelten luonnolliset liikeradat ylittävät otteet ovat kiellettyjä.

 

5. Kontraindikaatiotapaukset, eli vasta-aiheita hoitamiselle, kaikissa tapauksissa on hoito kielletty. Näihin kuuluvat mm. reumataudit, tuoreet murtumat, akuutit verenkiertohäiriöt,  akuutit hermotulehdukset ja tuntopuutokset. Jotkin lääkkeet, kuten verenohennuslääkkeet ovat hoidolle vasta-aiheita.

 

6. Sopimattomia ovat kaikki otteet, jotka aiheuttavat isoja verenpurkaumia.

 

7. Kaikki liikaa kipua aiheuttavat otteet ovat kiellettyjä.  Kivun tunne on yksilöllistä ja asiakas määrää hoidossa käytettävien otteiden pitävyyden ja voiman, mukaan lukien testiliikkeet.

 

8. Raskaana olevia voidaan hoitaa rajoittamalla hoito yläselkään. Lapsia hoidetaan ainoastaan lääkärintarkastuksen jälkeen, vauvaiässä olevia ei hoideta ollenkaan. Murrosikäisiä voidaan hoitaa yhteistyössä kouluterveydenhuollon kanssa, huoltajan oltava mukana hoitokäynnillä.

 

9. Suomalaisessa jäsenkorjausmenetelmässä hoitaja käyttää vain käsiään, voiteita, paperia sekä hierontapöytää ja hoitotuoleja.  Apuvälineet, kuten selkäkiilat, selkälaudat yms. eivät kuulu tähän hoitoon.

 

10. Menetelmään ei kuulu uskottelu, että jäsenkorjaaja voisi poistaa jalkojen erimittaisuuden. Ihmisen jalat ovat luonnostaan jonkin verran erimittaiset, luut  eivät tiedetysti käsin vetämällä jatku. Toki jalan vetäminen voi laukaista jonkin lukkiuman jalasta, tai lantiosta ja näyttäisi kuin jalat olisivat hetken samanmittaisia, mutta samanmittaisia jalkoja ei ole olemassakaan.                                                                                                      

Menetelmä ei perustu uskonnollisiin näkemyksiin, ei myöskään kansantaruihin, tai taruolentoihin.

 

------------------------------

 

Suomalaisella jäsenkorjauksella pyritään palauttamaan ainoastaan nivelten luonnollinen tila, terve ja vapaa liikerata kaikissa kehon nivelissä, joka on menetelmän järkevä perusta. Ihminen on toispuoleinen, kiistattomasti.